fbpx
+36209337443 info@elmenyseta.hu

Amerikai gasztroest – A ’20-as évekre hangolva

Nagy Gatsby…Chichago…az 1920-as évek Amerikáját megidéző filmek… de vajon milyen volt Szeged az 1920-as ’30-as években?

Tematikus gasztroestünkön egy kicsit a múltba repülünk vissza és felidézzük a régi szegedi társasági élet ikonikus helyszíneit.
Végül programunkba belecsempészünk egy kis Amerikát is, a filmes életérzés mellett autentikus amerikai ízekkel is kényeztetjük magunkat.

Élménysétánkon az 1920-as, ’30-as évek szegedi hangulatába kapunk egy kis betekintést. Többek között megtudhatjuk, hogy ennek a korszaknak az egyik legismertebb táncműfaja, a swing hogyan él tovább a mai Szeged mindennapjaiban, vagy hogy melyik kávézó idézte meg leginkább az amerikai életérzést, vagy akár azt is, hogy hol tartották a város legfényűzőbb társasági eseményeit.

Vajon hogyan indult a szegedi filmes élet, kik a legismertebb alakjai és milyen filmek/filmes történetek kapcsolódnak a Napfény Városához?

Sétánk után pedig jöhetnek az amerikai ízek!
Egy ikonikus New York-i specialitást, a pastramit kóstoljuk meg, az ízélményt pedig a világhíres kaliforniai borvidék egyik vörösborával koronázzuk meg.
A pácolt, füstölt marhaszegy rozskenyérben, füstölt-grillezett savanyú káposzta és a kenyérre olvasztott sajt a New York-iak kedvelt szendvicse. A tradicionális verzió fűszeres steakburgonyával és coleslaw salátával adja meg a teljes ízélményt, így mi is ezekkel fogjuk kínálni. A finomságok mellé pedig egy korty isteni kaliforniai vörösbor dukál, hisz a Napa-völgy az USA világhírű bortermelő vidéke.

Gyere és csöppenj bele a ’20-as, ’30-as évek hangulatába, ízleld meg az amerikai életérzést és tölts velünk egy felejthetetlen estét!

Meglepetés program is várható. 🙂

Aktuális, foglalható időpont:

  • Időtartam: 2,5 óra
  • A séta jellege: városnéző tematikus séta gasztro- elemekkel fűszerezve
  • Nehézségi fok: könnyű – kb. 2 km / 3000 lépés
  • Közlekedés: gyalogosan
  • Ajánlott öltözék: kényelmes ruházat
  • Létszám: min. 10 fő, max. 30 fő
  • Részvételi díj: 4.500,-Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza:

  • 1-1,5 órás interaktív városnézés idegenvezetővel
  • 1 adag Pastrami Reuben
  • 1 pohár kaliforniai vörösbor

Jelentkezési határidő: 2020. július 29. (szerda) 10.00

100% ÉLMÉNYGARANCIA

Minden programunknál a célunk az, hogy valamilyen új élményben legyen részed. Sétáink során szeretnénk megismertetni Szeged érdekes részeit, különleges sztorijait, hogy még azok számára is legyen benne újdonság, akik sok-sok éve itt élnek. Hiszünk benne, hogy a jó történetek és a jó programok együtt adják az igazi élményt! Ezért vállaljuk, hogy ha bármelyik élménysétáról úgy távoznál, hogy úgy érzed, semmi újat nem hallottál és/vagy semmi élményben nem volt részed, akkor visszaadjuk ott helyben a teljes részvételi díjat Neked.

JELENTKEZÉS AZ ÉLMÉNYSÉTÁRA:

Erre az élménysétára már sajnos nem tudsz jelentkezni. Köszönjük a megértést!

Ehhez az eseményhez nem lett dátum beállítva.