fbpx
+36209337443 info@elmenyseta.hu

Gitár & Vers

Zenés-verses élményséta a költészet napján

Április 11-e a költészet napja.
Nagy költőink és íróink előtt tisztelegve ezen a napon egy zenés-verses élménysétára invitálunk minden irodalom- és zenerajongót, illetve azokat, akik kíváncsiak néhány irodalomhoz köthető szegedi helyszínre, érdekes történetre.

Élménysétánkat bemelegítésképpen Szeged első pálinkabisztrójában kezdjük, ahol ihletet merítve kóstolunk egy bajnok tételt (aki nem szeretne pálinkát inni, az választhat üdítőt, kávét).

Ezt követő sétánk során többek között a következő kérdésekre keressük a választ: Hol fordult meg gyakran Mikszáth Kálmán? Gárdonyi Géza vajon hogyan rendezte a nézeteltéréseit? Hova járt ingyen reggeliért József Attila? Melyik házban utált lakni Radnóti Miklós? Hol köszönnek vissza Szegeden Juhász Gyula versei?
Lesz időutazás, érdekes sztorik és néhány rejtett irodalmi helyszín is vár minket.
Sétánk végén pedig Szeged első kultcukrászdájában testközelből hallhatjuk neves írók és költők műveit, ráadásul megzenésített formában. Hogy mely művek csendülnek fel, azok csak rajtunk múlnak…;)
Az “Amikor gitárra gondolt a költő” című délutáni zenés-verses előadást Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője prezentálja.

Aktuális, foglalható időpont: 2020. április 11. (szombat) 14.30-17.00

  • Időtartam: kb. 2,5 óra
  • A séta jellege: városnéző tematikus séta gasztro és kulturális elemekkel fűszerezve
  • Nehézségi fok: könnyű – kb. 1,5 km / 2500 lépés
  • Közlekedés: gyalogosan
  • Ajánlott öltözék: kényelmes ruházat
  • Létszám: min. 5 fő, max. 20 fő
  • Részvételi díj: 3.500,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
– 1 díjnyertes Gong pálinkát Szeged első pálinkabisztrójában (vagy 1 üdítő/kávé)
– kb. 1 órás tematikus városnézés idegenvezetővel
– “Élményséta” kupon, mely feljogosít Szeged első kultcukrászdájában bármely termék kóstolására
– “Amikor a gitárra gondolt a költő” című zenés-verses interaktív előadáson való részvétel (előadó: Varga Norbert – a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője)

Jelentkezési határidő: 2020. április 8. (szerda) 22.00

Minden programunknál a célunk az, hogy valamilyen új élményben legyen részed. Sétáink során szeretnénk megismertetni Szeged érdekes részeit, különleges sztorijait, hogy még azok számára is legyen benne újdonság, akik sok-sok éve itt élnek.
Hiszünk benne, hogy a jó történetek és a jó programok együtt adják az igazi élményt!
Ezért vállaljuk, hogy ha bármelyik élménysétáról úgy távoznál, hogy úgy érzed, semmi újat nem hallottál és/vagy semmi élményben nem volt részed, akkor visszaadjuk ott helyben a teljes részvételi díjat Neked.

JELENTKEZÉS AZ ÉLMÉNYSÉTÁRA:

Ehhez az eseményhez nem lett dátum beállítva.