+36209337443 info@elmenyseta.hu

Gyuris-Karancsi Dóra vagyok, az Élményséta megálmodója.

Gyerekkorom óta az utazások bűvkörében élem az életem. Eleinte a családi utazások, majd éveken keresztül utakat szerveztem a világ minden tájára. Nem meglepő hát, hogy imádok utazni, felfedezni a világ szépségeit, érdekességeit. Az utóbbi néhány évben már idegenvezetőként nemcsak a megismerés és a felfedezés, sokkal inkább a megismertetés vette át a főszerepet. Továbbra is szeretek utazni, és gyakran megyek is magyar vendégekkel külföldre, de még inkább örülök, ha Szegeden kalauzolhatom az érdeklődőket. Ez pedig annak köszönhető, hogy 5 évvel ezelőtt egy meglepő helyzetbe kerültem, ami nagyon megváltoztatta a gondolkodásomat.

Amikor eldöntöttem, hogy idegenvezető szeretnék lenni, akkor a gyakorlati vizsgát Szegeden kellett letenni, így nekiláttam a város alapos megismerésének. Addig is szerettem a szülővárosomat, de leginkább a sok napsütés, a finom ételek és a sok mosolygós fiatal miatt. Ekkor azonban egy új világ nyílt meg számomra, olyan épületek, amelyek mellett nap mint nap elsétáltam, tárták fel előttem addig számomra rejtett szépségeiket. Szeged történelme magával ragadott és rájöttem, hogy nem kell ahhoz messzire elutazni, hogy csodákat lásson az ember és jól érezze magát. Végre felemeltem a fejem amikor az utcán sétáltam, végre elolvastam a falakon álló emléktáblákat és észrevettem a sok érdekességet, a hangulatos kávézókat és az apró szépségeket, amelyek eddig is nap mint nap körülvettek. Azóta úgy érzem, hogy Szegedet nem lehet megunni – az ember még helybéliként is újabb és újabb különlegességekbe botlik, a színek, a hangok, az illatok, az utcákon sétáló emberek pezsgő élettel töltik meg a várost.

Alapvető célkitűzésem, hogy programjaim végén vendégeim élményekkel telve térjenek haza, legyenek akár szegediek, akár Szegedre látogatók. Oly rövid az élet és a megélt pillanatok, az igazi élmények azok, amelyeket sosem vehetnek el tőlünk, amelyek tényleg gazdagítják életünket. Szeged pedig tökéletes helyszín arra, hogy ezekből a pozitív emlékekből minél többet begyűjtsünk.


A 42 km-es maratonfutás is az első lépéssel kezdődik.
Szeretném, ha élménysétáim keretében együtt tennénk lépéseket a szépségek, a jó dolgok felfedezéséért – mind körülöttünk, mind magunkban. Élménysétáim során néhol játékos feladatokban, máskor különleges helyi finomságok formájában, valamint érdekes történeteken keresztül mutatom be szülővárosomat, Szegedet. Szeretném átadni azt az örömöt és büszkeséget, amit számomra jelent itt élni a Napfény Városában és fontosnak tartom ráébreszteni az embereket arra, hogy mennyi pozitív dolog van nap mint nap körülöttük, amit érdemes és kell is értékelni a mindennapokban.

Az élményséták során olyan helyekre látogathatsz el, vagy olyan programok részesei lehetsz, amelyek nem csak a hétköznapi városnézésről szólnak. Amellett, hogy megismered Szeged kincseit, aktív kikapcsolódást kínálunk a résztvevőknek.

Sétáink együttműködő partnerei olyan szolgáltatók, akik elkötelezett hívei a helyi értékteremtésnek és közös célunk Szeged értékeinek magas színvonalú bemutatása egy helyi összefogás keretében.

Célom, hogy Te is emeld fel a fejed, és vedd észre a körülötted lévő csodákat, szeresd az életet és éld meg minden pillanatát!

Csapatommal és együttműködő partnereimmel ez a küldetésünk.

Tarts velünk és sétáljunk együtt a közös élményekért!