Birkózás vagy hullámlovaglás? – Mi így küzdünk meg a világjárvánnyal.

Szörfözés

A pandémia mindenkit igen komoly változások elé állított szerte a világban 2020-ban, és ennek még koránt sincs vége. Az ember ilyenkor eldöntheti, hogy ellenáll vagy úszik az árral vagy esetleg meg is lovagolja az érkező hullámokat. Lássuk az elmúlt időszak eseményeit a mi vállalkozói életünk szempontjából.

2020 - a "nagy fentek és lentek" éve

A 2020-as évnek hatalmas lendülettel, teli tervekkel láttunk neki. Akkor még nem gondoltuk, hogy ezeket a jól megálmodott terveket az élet igen gyorsan felül fogja írni…

Márciusban konkrétan egyik pillanatról a másikra húzták ki a talajt a lábunk alól és „lehúztuk a rólót”. Mindezt pont akkor, amikor már teltházas sétákkal indultunk volna neki a tavasznak. Másfél hónap múlva, május közepén már Szegeden elsőként tartottunk sétákat. Szerencsére rendkívül sokan örültek a lehetőségnek, hogy végre kimozdulhattak és egy kellemes városi programban lehetett részük. A nyári hónapok pedig minden eddigieket fölülmúltak, rekord számú élménysétával és élménysétálóval zártunk. Volt olyan, hogy egy hétvége alatt több mint 100 vendégünk volt. Az ősz még szintén elég mozgalmas volt, október végén-november elején már érződtek a fokozatos korlátozások, míg végül november 11-től sajnos ismét le kellett álljunk.

Na most akkor mihez kezdjünk?

Mindkét leállásnál felmerült reflexszerűen a kérdés: na most akkor mihez kezdjünk? A kezdeti pánik és félelemhullám után megfogalmaztunk jelmondatunkat: tekintsünk erre a helyzetre lehetőségként és ne korlátként! Azaz, nézzük meg, hogy a felszabadult időnkben mi az a leghasznosabb dolog, amit tudunk tenni magunkért és a bennünk bízó vendégeinkért.

Meditációs élményséták

Tavasszal nagyon sokat tanultunk, online kurzusokon vettünk részt a magunk és vállalkozásunk fejlesztése érdekében, míg élménysétálóinknak pedig folyamatosan tartalmat gyártottunk. Ennek eredményeképpen születtek meg azok a hanganyagok, amelyek egyedülálló módon, egy relaxációval/meditációval egybekötött képzeletbeli élménysétán keresztül kalauzoltak a városban és saját magunkban egyszerre. Úgy éreztük, hogy az embereknek szükségük van valamiféle belső megnyugvásra, békére és mindehhez miért ne hívhatnánk segítségül gyönyörű szülővárosunkat, Szegedet?! Így tehát elkészültek a Meditációs élményséták (linkek a képek alatt) és szerencsére nagyon sokan visszajeleztek arról, hogy mennyire sokat segítettek nekik ezek a hanganyagok az ellazulásban, feltöltődésben.

Őszi leállás - az új arculat

Az őszi leállás alkalmával viszont a jövő év tervezésével és egy új arculat és weboldal kialakításával kezdtünk foglalatoskodni. Hogy miért? Második éve működik az Élményséta és ez idő alatt rengeteg változáson mentünk keresztül. Mostanra szükségét éreztük egy kifinomultabb, lágyabb és színesebb megjelenésnek, ennek fényében egy profi csapat segítségével készítettünk új logót, új színekkel és betűtípusokkal, valamint egy új mozgalmas, impozáns honlapot. A célunk az volt, hogy a Napfény Városának hangulatát néhány hagyományos, számunkra fontos és jellegzetes, motívummal fűszerezve adjuk át és ezáltal még élettel telibbé varázsoljuk vállalkozásunkat.

Élményséta logó
Élményséta új logója

Mit várunk a jövőtől?

A leállás és a bizonytalanság a jövőt illetően továbbra is tart, hiszen fogalmunk sincs, hogy mikor engedik újra, hogy sétákat tartsunk. Mi mégis pozitívan állunk az idei évhez és reményeink szerint hamarosan újra együtt fedezhetjük fel Szeged rejtett titkait, szépségeit. Idén immáron hárman fogunk tartani sétákat (Dóri, Eszter, Peti), annak érdekében, hogy minél színesebb, egyedibb, de továbbra is magas minőségű programokkal kedveskedjünk a számotokra. Tervezünk új sétákat is: lesz például új fotós élménysétánk, de lesz ún. páratlan élménysétánk is (hogy ez pontosan miről fog szólni, az legyen meglepetés) és szeretnénk még több prémium programot biztosítani azok számára, akik vágynak az újra, az izgalmasra, a különlegesre és kíváncsiak Szeged városára egy újfajta perspektívából . Bízunk benne, hogy ezekhez a körülmények is adottak lesznek hamarosan.

Élményséta csapata
Élményséta csapata 2021

Légy Te a legjobb szörfös!

Én azt gondolom, hogy bármilyen kilátástalannak tűnik is egy helyzet, menni kell előre. A mostani idők pont arra világítanak rá, hogy csak a változás az állandó, és aki rugalmasan tud alkalmazkodni ezekhez, az fog túlélni. De hisz erről szól a legerősebb természeti törvény, maga az evolúció is. Ezért érdemes barátunkként tekinteni a változásra, és képesnek kell lenni a megújulásra, mert általuk fejlődhetünk, léphetünk egyről a kettőre. Időnként az élet ezt ki is kényszeríti, de ha ügyesek vagyunk, akkor egy-egy változás-hullámra ráülve győztesként jöhetünk ki az adott nehézségből.

Kívánom mindenkinek, hogy így, még inkább megerősödve jöjjön ki a pandémia okozta hullámvölgyekből és érezze meg, milyen felemelő érzés jó szörfös módjára meglovagolni az élet csapkodó hullámait!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel: