fbpx
+36209337443 info@elmenyseta.hu

Csapatépítő élményprogramok

Egy jó csapat mindennek a lelke, egy sikeres cég alapja.
De mitől jó a jó? Tudnak és mernek együttműködni, kommunikálni, ha kell egymást segíteni és az egyéni helyett a közös lép előtérbe, mint fogalom. Ezt a csapatszellemet ki kell alakítani és ápolni szükséges, amelyhez nagy segítség egy olyan építő program, amely során az emberek jobban megismerik a környezetüket, a kollégáikat és saját magukat is, miközben kikapcsoló és szórakoztató tevékenységeket folytatnak. Ilyenkor észrevétlenül erősödnek a kapcsolatok, feloldódnak a munkahelyi konfliktusok, finomodnak együttműködések és kialakulnak új kötődések.

Alább összeállítottunk néhány csapatépítő élménysétát, melyekből kedvetekre tudtok válogatni, ha szeretnétek meglepni kollégáitokat egy emlékezetes programmal. Minden élménysétánál jeleztük, hogy kiknek javasoljuk, miről szól általánosságban, majd utána következnek a konkrét programok, amelyekből összeáll. Ezek az ajánlatok csupán javaslatok, amelyeket tudunk módosítani – elemeket kivenni, betenni, átalakítani – annak érdekében, hogy a Nektek legmegfelelőbb élménynapban legyen részetek. Ezért tekintsétek ezeket kiindulási alapnak, amelyből összeállhat a számotokra személyre szabottan AZ élményséta, melynek célja a lehető legtöbb közös élmény szerzése Szegeden.

Minden séta alapvető eleme az interaktív városnézés, melynek során tudunk tematikus bemutatást is tartani de akár helyi, belvárosban lévő cégek esetében a cég munkahelyéhez, székhelyéhez kapcsolódó sétát is meg tudunk csinálni. Ez utóbbi talán még érdekesebb, hisz a kollégák nap mint nap arra járnak, de vajon észre is veszik a körülöttük lévő szépségeket?

Minden élménysétához opcionálisan rendelhető fotós is, aki a program során professzionális képeket készít a résztvevőkről, így megörökítve azokat a pillanatokat, amelyek élményt adtak.

1. Hajós élményséta:

Hajózni a Tiszán egy nagyon különleges élmény, ehhez kapcsolunk még további színes programokat, hogy igazán emlékezetes legyen a Szegeden eltöltött nap!

Tematikus interaktív városnézés: Szeged a vízhez ezer szállal kapcsolódik, ezért ebben a kontextusban ismerkedünk a Napfény Városának legszebb részeivel, érdekességeivel.

Cukrászdalátogatás: élménysétánk során Szeged egyik legszebb szecessziós palotájában nemcsak gyönyörködünk, hanem a gasztronómiai élvezeteknek is hódolunk, és megkóstoljuk Szeged egyik legfinomabb kézműves fagyiját/sütijét.

Hajózás a Tiszán: Ismerd meg várost egy különleges perspektívából, Szeged „főutcájáról”, a Tiszáról. Annak idején így nevezték a folyót és most 6-10 fős hajók segítségével felfedezzük ennek jelentőségét. Gyönyörű panoráma és hatalmas kaland vár, hiszen Te magad vezetheted a hajót, így akár mindkét híd alatt átsuhanhatsz miközben élvezed a napfényt, csillogást!

Szögedi” halászlé: egy újabb gasztronómiai attrakcióval zárjuk programunkat, mely felteszi a koronát a napra. Egy autentikus Tisza-parti halászcsárdába megyünk, ahol az egyik legfinomabb szögedi halászlevet készítik de egyéb halétellel és más finomságokkal is megismerkedhetünk.

2. Gasztro élményséta:

Kifejezetten a kulináris élvezeteknek, érdekességeknek, különlegességeknek hódolunk, az ízlelőbimbókat rendesen megdolgoztatjuk és Szeged szépségei mellett Szeged ízeit is felfedezzük!

Élményfőzés: egy közös főzés mindig nagy élmény, pláne, ha a kollégáiddal teszed mindezt! Ilyenkor előzetes kiválasztjátok a menüt (milyen jellegű, hány fogás), majd mi beszerezzük a hozzávalókat, a felszerelést Ti pedig elkészítitek, majd természetesen együtt elfogyasztjátok. Egy ilyen program során nagyon sokat tud a csapat fejlődni az együttműködésben, feladatmegosztásban, vezetői készségekben, hatékonyságban, szemléletmódban, miközben jól szórakoztok és (remélhetőleg) jól is laktok! 🙂

Tematikus interaktív városnézés: gasztro sétánk során Szeged kulináris látnivalóiból szemezgetünk: a régmúlt nagy vendéglátó helyeit ismerjük meg, egy-két régi kávézót is felfedezünk és ezekhez kapcsolódó érdekes történeteket is hallhattok majd.

Pálinkakóstolás: Szegeden nemcsak finom halászlevet lehet enni, hanem isteni, díjnyertes pálinkát is lehet kóstolni. A belváros szívében, Szeged első pálinkaházában, klasszikus környezetben ismerhetjük meg a helyes pálinkafogyasztási szokásokat és felülírhatjuk a régi rossz pálinkás élményeinket. Itt ugyanis selymes, lágy ízeket fogunk érezni, szinte harapni lehet a gyümölcsöt az italokban, mindezt pedig 2019 nemzetgyőztes pálinkaháza, a Gong Pálinkaház prezentálja top pálinkakiválóságaival.

Pálinkafőző látogatás: akik nemcsak a különleges és többszörös díjnyertes pálinkák ízeire de azok elkészülésének folyamataira is kíváncsiak, számukra ideális program a Gong Pálinkafőző megtekintése. Deszken (Szegedtől kb. 7 km-re) készülnek ez a mennyei hungarikum, ahol a gyártás folyamatát lépésről-lépésre bemutatják és elmagyarázzák. A helyszín maga is gyönyörű: gyümölcsfákkal, nyáron nagy füves területtel, nagyobb társaságok számára alkalmas bográcsozóhellyel várják a vendégeket, akár egy egész napos elvonulásra a város zajától.

Cukrászdalátogatás: élménysétánk során Szeged egyik legszebb szecessziós palotájában nemcsak gyönyörködünk, hanem a gasztronómiai élvezeteknek is hódolunk, és megkóstoljuk Szeged egyik legfinomabb kézműves fagyiját/sütijét.

Borkóstolás: a borok szerelmeseinek is kínálunk felfedezni valót, hiszen borkóstolós programunkon akár helyi, akár kuriózumnak számító tételekkel is tudnak ismerkedni.

3. Mozgalmas élményséta:

Olyan csoportoknak/társaságoknak ajánljuk, ahol szeretnek sportolni a résztvevők és mozgalmasan fedeznék fel Szeged látnivalóit!

Tematikus interaktív városnézés: játékos feladatokkal tarkított városnézés, melyben az ügyesség, a kreativitás is szerepet kap.

Kajak-kenu-evezés: a résztvevők kipróbálhatják a kajakozást/kenuzást/evezést a Tiszán. Itt is komoly együttműködés és összehangolódás szükséges ahhoz, hogy jól menjen a hajó és a közös célba együttes erővel eljussanak. Ezért szoktuk javasolni csapatépítő programnak olyan esetben, amikor kedvelik a sportos tevékenységeket a csapattagok. Természetesen előzetes oktatást minden esetben kapnak a résztvevők, biztonsági felszerelést biztosítunk, így akár teljesen kezdők is kipróbálhatják ezen vízi sportok új élményét.

Bográcsozás/szalonnasütés: igazi nosztalgikus élmény lehet a sportolás után egy kis közös sütögetés vagy bográcsozás. Ilyenkor gyakran előkerülnek a jó történetek, viccek, elindulnak a nagy beszélgetések, mely mind a csapatkohéziót erősítik. A helyszín a kikötőben található, így nagyon praktikusan kihasználható a Tisza partja egy kis gasztronómiai ízélményhez, mint programzárás.

4. Kreatív élményséta:

A művészet kedvelőinek, illetve azoknak ajánljuk, akik szeretnék egy kicsit jobban kibontakoztatni kreativitásukat. A szépség, a színek, a formák, a hangulatok mind erős inspirációs hatással bírnak, amely az élet bármely területén segítheti a fejlődést.

Tematikus interaktív városnézés: élménysétánk során Szeged szecessziós szépségeit fedezzük fel, a „Palotás Város” – ahogy Móra Ferenc nevezte, rengeteg izgalmas és kreatív részletet rejt, amelyet érdemes szemügyre venni, hiszen a saját kreativitásunkat is rendkívül jól beindíthatja.

Kiállítás/múzeumlátogatás: Szegeden több helyen is lehet találkozni jobbnál jobb kiállításokkal, így a program napján, ha van olyan, amelyet szívesen megnézne a csoport, akkor – ha lehetséges – akár tárlatvezetéssel egybekötve megtekinthetőek.

Színház és cukrászda egyben: Szeged első kultcukrászdája egyben színház és cukrászda is. Ez egy igazán különleges kombináció, hogy miközben megy a darab az ember épp elmajszolhatja a süteményét, vagy megihatja kávéját. A darabokat a Szegedi Egyetemi Színház társulata prezentálja, akik igazán közel hozzák a színház világát az egybegyűltekhez.