Rólunk

Gyuris-Karancsi Dóra vagyok, az Élményséta megálmodója

Gyerekkorom óta az utazások bűvkörében élem az életem. Eleinte a családi utazások, majd éveken keresztül utakat szerveztem a világ minden tájára. Nem meglepő hát, hogy imádok utazni, felfedezni a világ szépségeit, érdekességeit.

Az utóbbi néhány évben már idegenvezetőként nemcsak a megismerés és a felfedezés, sokkal inkább a megismertetés vette át a fő szerepet. Továbbra is szeretek utazni, és gyakran megyek is magyar vendégekkel külföldre, de még inkább örülök, ha Szegeden kalauzolhatom az érdeklődőket.

Gyuris-Karancsi Dóra
Szeged város kép

Szülővárosom, Szeged

Mivel ez a szülővárosom, így ezer szállal kötődöm hozzá: a pezsgő, mediterrán hangulatú utcákhoz; a virágos, szökőkutas nagy terekhez; a rengeteg szépséges szoborhoz, amik nagy részét gyerekként rendszeres megmásztam a szülői tiltás ellenére is; a finom ízekhez; a mosolygós kedves emberekhez; a kacéran csillogó Tiszához.

Ők mind hozzájárultak ahhoz, hogy felnőttként teljes mértékben szerelembe essek… a városommal.

2018-ban valami végérvényesen megváltozott...

az élményséta története

A férjemtől és a barátaimtól születésnapomra kaptam egy hajózást a Tiszán ajándékba. Annak ellenére, hogy tőzsgyökeres szögedi lány vagyok, soha nem hajóztam előtte még a folyón.

Amikor hajókormányt a kezembe vettem, és elindultam ezen a szép nagy kékségen, amit már oly sokszor láttam kívülről, úgy éreztem enyém a világ. Óriási élmény volt átvezetni Szeged hídjai alatt vagy éppen a Boszorkány sziget magasságában “driftelni” a vízen. 🙂

Szegedi naplemente

Később a lemenő nap fényében gyönyörködtem a városban, majd a körülöttünk lévő békés természetben, miközben a hajó békésen ringatózott a vízen a Maros torkolat felé menet.

Elképesztően szabadnak és boldognak éreztem magam, ez volt számomra az igazi nagybetűs ÉLET, amiért érdemes élni. 🙂

Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy olyan programokat fogok szervezni, amiben ilyen és ehhez hasonló élményekben lehet része az embereknek.

Alapvető célkitűzésem, hogy tegyek azért, hogy az emberek jobban érezzék magukat a bőrükben.

Legyenek akár szegediek, akár Szegedre látogatók, szeretném, ha észrevennék a maguk körül és a magukban rejlő csodákat. Oly rövid az élet és a megélt pillanatok, az igazi élmények azok, amelyeket sosem vehetnek el tőlünk, amelyek tényleg gazdagítják életünket. Szeged pedig tökéletes helyszín arra, hogy ezekből a kincsekből minél többet begyűjtsünk.

A 42 km-es maratonfutás is az első lépéssel kezdődik.

Tegyünk hát együtt lépéseket a közös élményekért!

Élménysétáim során néhol játékos feladatokban, máskor különleges helyi finomságok vagy programok formájában, érdekes történeteken keresztül mutatom be szülővárosomat, Szegedet.

Szeretném átadni azt az örömöt és büszkeséget, amit számomra jelent itt élni a Napfény Városában és fontosnak tartom ráébreszteni az embereket arra, hogy mennyi pozitív dolog van nap mint nap körülöttük, amit érdemes és kell is értékelni a mindennapokban.

Élményséta játékos feladatai
Szeged rejtett kincsei

Ezeken a sétákon olyan helyekre látogathatsz el, vagy olyan programok részesei lehetsz, amelyek nem csak a hétköznapi városnézésről szólnak. Amellett, hogy megismered Szeged kincseit, igazi testi-lelki-szellemi feltöltődésben lehet részed, aktív kikapcsolódás formájában.

Sétáink együttműködő partnerei olyan szolgáltatók, akik elkötelezett hívei a helyi értékteremtésnek és közös célunk Szeged értékeinek magas színvonalú bemutatása egy helyi összefogás keretében.

Csapatommal és partnereimmel együtt az a küldetésünk, hogy Te is emeld fel a fejed, vedd észre a körülötted lévő csodákat, szeresd az életet és éld meg minden pillanatát!

Az Élményséta csapata

Gyuris Péter, fotós, hajókapitány

Az Élményséta másik alapítója és oszlopos tagja.

Peti olyan, mint a jó svájci bicska, nagyon sokoldalú, mindenhez is ért. Szívéhez legközelebb álló hivatása a fotózás, amelyet szinte minden sétán gyakorol, hiszen élménysétálóinkról jobbnál jobb képeket készít, de emellett a csapat technikusa és hajóskapitánya is egyben.

Gyuris Péter
Kovács Eszter

Kovács Eszter

Eszter történelem-földrajz szakos hallgató és az Élményséta csapat legifjabb tagja, aki Szeged, a történelem, a természet és az állatok szerelmese.

Gyerekkora óta imádja a Napfény Városának mediterrán hangulatát, a látnivalóihoz kapcsolódó titokzatos, rejtélyes történeteket és a múlt érdekességeit. Alapvetően pörgős, mozgalmas, élményekkel teli életet él és ennek keretében az élményséták szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt vesz.

Tarts velünk és sétáljunk együtt a közös élményekért!

Együttműködő partnereink

Gombóc túróbár
mores_barkonyha-logoV2
kiskorossy-halaszcsarda-logo
belvarosi-mozi-szeged-logo
foka-okokikoto-logo
gyuris-peter-logo
szeged-nemzeti-szinhaz-logo
art-hotel-szeged-logo
gong-palinka-logo
Sunshine Coffee