Taking too long? Close loading screen.

Szegedre csábítanak az országos TV-csatornák

Aki ellátogat Szegedre, annak egészen biztos, hogy nem okoz csalódást a Napfény Városa.

Jöjjön az év bármely szakában, a hangulatos belváros patinás palotáival, a hűs Tiszapart, a finom halászlé mindenképpen ott van a top attrakciók között. Vendégeim rendszeresen odavannak a városért, annak nyüzsgő, mediterrán hangulatáért. Nyáron meg aztán pláne igazi „mini Velence” a város, rengeteg programlehetőséggel, fesztiválokkal, kiülős teraszokkal, este andalgó párokkal.

A nyári szezon indulásával több országos turisztikai magazinműsor vette célkeresztbe Szegedet és látogatott el hozzánk, hogy megnézze és megérezze az igazi szegedi hangulatot.

Tavasszal kezdte a sort az ATV Hazahúzó című műsora, mely a honi üdülés és szabadidős lehetőségeket hivatott bemutatni. Dézsi L. Zoltán műsorvezetőt sokan ismerhetik a Heti Naplóból. Szakmai tudása és a stáb tagjainak profizmusa kétséget kizáró, nagyon jó volt velük dolgozni. 🙂

Szeged igen kedvezményezett helyzetbe került, ugyanis nemhogy egy adást – ami 45 perc – hanem rögtön két műsoridőt is kapott! Ennyi idő alatt már elég jól be lehet mutatni a legszebb részeket, a legkülönlegesebb helyeket és programokat.

Elérkeztünk időben az év szegedi szempontból legmozgalmasabb hétvégéjéhez május végén, amikor is a 2 hetes borfesztivál csúcspontjaként Hídivásár és Szeged Napja rendezvények is gazdagították a város amúgy sem kevés programját. Ráadásul idén többszörös jubileuma is van a városnak, hiszen 300 éve kapta vissza Szeged a szabad királyi városi rangját, 25. Borfesztivált rendeztük és a Hídivásár is idén volt a 20. a sorban. Szóval volt mit ünnepelni és eme jeles alkalomból az RTL Klub is úgy látta, hogy érdemes felkeresni városunkat. A Magyarország legszebb városai című magazinműsor stábja Somogyi Zoltán műsorvezető vezetésével Szegedet választotta célpontnak, hogy bemutassanak egy-két érdekességet a programkínálatból. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Tisza értékeit és lehetőségeit fokozottan hangsúlyosnak szánták, így több vizes programról, köztük a hajós élménysétáról is esett néhány szó. A 25 perces műsornak véleményem szerint sikerült elérni, hogy bőven átjöjjön abból a mediterrán szegedi életérzésből, ami a várost és az itt élőket áthatja. Az összbenyomás nagyon pozitív és remélhetőleg sokan kedvet kapnak egy szegedi kiruccanáshoz a műsor megtekintése után. Íme akkor az adás felvétele:

https://youu.be/G40ZLaUzCaE

Ezek a műsorok is mind azt bizonyítják, hogy Szeged nagyon sok utazni vágyót érdekel, hisz egyre nagyobb a kínálat a szabadidő hasznos eltöltésére, töltődésre. Az aktív kikapcsolódási lehetőségektől a wellness fürdőkig, a Szabadtéri Játékok, a természetközeliség és a város nyüzsgő, fiatalos, vidám miliője mind ide csábít a Napfény Városába.

Ha pedig Te is kipróbálnád, hogy milyen érzés hajózni a Tiszán, úgy, hogy akár Te magad vezeted át a hajót Szeged hídjai alatt, akkor jelentkezz be hajós élménysétánkra itt!

Vigyázat, mert könnyen szerelembe lehet esni Szegeddel! 🙂

Élményekre fel, várunk mindenkit szeretettel!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin